Лого на политическа партия Български Гласъ

"Български гласъ" и "Алтернатива за България" отиват заедно на изборите 2 в 1

На брифинг в парламента обединението на „Български гласъ“ и „Алтернатива за България“ представиха Георги Попов, Юлиян Николов, Николай Дренчев, Иво Русчев, Александър Арангелов, Константин Гълъбов

„Алтернатива за България“ на отцепниците от „Възраждане“ и „Български гласъ“ ще се явят заедно на изборите 2 в 1.

За обединението съобщиха представители на двете формации на брифинг в парламента.

„Ние имаме дълг към българските граждани. Знаем какво очакват те от нас. Това е да не ги занимаваме с дребнотемия, а напротив – по-малко партизанщина, повече професионализъм, повече обединение в името на народа с конкретните проблеми, които стоят пред страната и вълнуват българските граждани“, каза независимият депутат Николай Дренчев, който е един от основателите на „Български глас“.

Той обеща да се обединят около принципи и ценности. Двете партии ще играят и за българския, и за европейския парламент, а плановете им са сътрудничеството им да продължи и след изборите в още по-широко обединение за промяна на политическата ситуация.

„Ние от „Български глас“ ще бъдем рупор на гласа на българския гражданин. Не гласът на посолствата и олигархията, а на българския гражданин. Ние ще сме нечутия и непредставения глас на българския гражданин“, каза председателят на „Български глас“ Георги Попов.

„Гласът на достойните българи не се чува, няма представителство нито в Народното събрание, нито в Европейския парламент – видно е. Гледайки резултатите от последните социологически проучвания на общественото мнение за нагласите за предстоящите избори виждаме, че същите стари са се наредили да влязат в един следващ парламент, което според нас обезсмисля и следващия парламент, и изборите, защото видяхме, че при това съотношение нищо не се получава. Затова „Български глас“ ще се опитаме да дадем алтернатива“, каза още Попов.

На въпрос към какъв тип избиратели са се насочили с посланията си Дренчев отговори: „Насочили сме се към достойните хора, които търсят в народното представителство ценности, идеали, принципи, не тези, които гласуват за пари или конкретна личност. Далеч сме от вождизма и сектантството, напротив – търсим хора, които могат да оценят идеи, принципи, идеали“.

Той обеща партиите да се стремят към подобряване на образованието, индустрията, здравеопазването, транспорта, а като основен проблем на страната посочи, че съществува на кредит. Затова поискаха коренна промяна на средата.

В партията влизат и двама от отцепниците от „Възраждане“ в Столичния общински съвет и отлъчените от парламентарната група Александър Арангелов и Иво Русчев. „Ние бяхме в основата на „Възраждане“. Знаете, че бяхме отлъчени след един много грозен скандал и нелепи обвинения. Благодарни сме, че не сме във Възраждане, тъй като 

Очакваме и много хора да дойдат от Възраждане, това са хора, с които заедно сме мечтали и сме вярвали, че правим нещо полезно за българския народ.

2024 © Всички права запазени за Политическа Партия „Български Гласъ“