Лого на политическа партия Български Гласъ

Георги Попов за съвременната действителност: Криза на ценностите

Съвременната действителност: Криза на ценностите и предложения за революционна промяна от председателя на Български гласъ

Обмислях внимателно следващата стъпка и това, което ще напиша и кажа на гражданите. Отлагах я, защото се надявах някак си от само себе си нещата да тръгнат в тази посока. Но, уви!

Както в държавата, така и в църквата нещата не вървят добре и това е така, защото двете институции не си комуникират една с друга! Държавата не се меси в работата на църквата (освен чисто финансово, гледайки да си прибира дължимото). Църквата пък потъна във вътрешни борби след кончината на Сливенския митрополит и Патриарха.

Свещениците имат най-ниските заплати в България и са напълно обезправени!
И ето решението за бъдещето, което предлагам:
НИЕ ОТ „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА, ПОЗВОЛЯВАЩИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО НА ЦЪРКВА И ДЪРЖАВА!!!

 

На първо време ще искаме свещениците в съответните общини и енории да имат място в общинските съвети, да имат право на вето и да следят и гласуват от гледна точка на морал и нравственост! Съответно да получават и възнаграждения като на останалите съветници.

В областната управа, освен областният управител, за спазване на право, етика и морал да съблюдава и митрополитът! Да има правата и привилегиите на областния управител. В парламента по право да присъстват и патриархът и представителите на другите две големи религии – мюсюлмани и идеи.

Те също да имат правата на народните представители и техните гласове(естествено, представени пропорционално според броя на вярващите, които представляват).

Да съблюдават законите, които се приемат, от чисто морална и общочовешка етика и доброта. Към всеки храм да се изгради детска градина  а в училищата да има задължителни часове по вероучение и така да учим младите хора на доброта, смирение и човеколюбие.

 

И чисто исторически погледнато! Рим е бил чиста и свята република със сенат и демокрация. Но корупцията и клиентелизмът до такава степен са рязали устоите на държавността, че са дошли военните императори-диктатори! Което е довело до разделянето му на две държави: източна със столица Константинопол и западна със столица Рим.

Западната е продължила по стария път и скоро след това е завладяна и приключила. А източната се сраства с църквата и вярата и продължава като лидер и устоява още 1058 години. Също така, нашата България е била силна и на три морета тогава, когато църквата и държавата са били едно. А в тъмните векове на робство сме оцелели благодарение на църквата!

  • И да – това ще доведе до един нов обществено-политически строй.

  • И да – това ще настрои срещу нас и псевдо-либералите, и  десните популисти.

  • И да – това ще настрои срещу нас може би и самата църква, защото тя ще загуби своята привидна независимост.


А в същото време се чува, че се готвят промени в закона за вероизповеданията и актовете на митрополитите ще бъдат поставени под съдебен контрол…

2024 © Всички права запазени за Политическа Партия „Български Гласъ“