Лого на политическа партия Български Гласъ

Георги Попов

Председател на ПП “Български гласъ” и водач на листа за Народно събрание в изборите на 9 юни 2024.

Георги Попов - Прецедател на ПП "Български Гласъ"
 • Участва в Избори за Европейски парламент 2024
 • Участва в Избори за Народно събрание 2024

Георги Захаринин Попов е български политик, юрист, художник, поет, основател и лидер на политическа партия „Български гласъ“

 • Народен представител в XLV народно събрание и XLVI народно събрание
 • Член на Комисията по енергетика и климат на XLVI народно събрание
 • Член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на XLVI народно събрание

 

Произход и образование

Георги Захаринин Попов е роден на 21.04.1972 г. в гр. Благоевград, България. През 1991 г. завършва ТМП „Георги Димитров“, гр. Бобов дол със специалност „Разработка и добив на полезни изкопаеми“. През 1993 г. специализира в Националния технически университет „Днепърска политехника“ Донецка област, гр.Днепър, Украйна.  През 2005 г. получава магистърска степен по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. 

Семейство

През 1998 г. Георги Попов сключва граждански брак със съпругата си Антония, която е родом от гр. Добрич. От брака си имат една дъщеря – Таня Попова, която учи право в Софийски университет „Свети Климент Охридски“, гр. София.

Трудов опит

През 1993-1994 г. работи като директор на дирекция „Експлоатационна дейност“ в „Редки метали“ ООД – гр. Бухово. В периода 1994-2009 г. работи като консултант първоначално в областта на охраната и инкасото, а в последствие в областта на финансовите консултации и факторинга. От 2008 г. започва да се занимава активно с юридически консултации в областта на гражданското и административното право. 

Политика

През 2021 г. Георги Попов става член на политическа партия „Има такъв народ“. Избиран е за народен представител в XLV народно събрание и XLVI народно събрание от Благоевградския район. През 2022 г. Георги Попова напуска партия ИТН. 

На 17.12.2022 г. в гр. Благоевград е проведено Учредително събрание на политическа партия „Български гласъ“, като Георги Попов е един от учредителите на партията. На 31.01.2023 г. с решение на Софийски градски съд ПП „Български гласъ“ получава официално регистрация на политическа партия. Партията се представлява от Георги Захаринин Попов, който единодушно е избран за неин председател. Първото участие на избори на ПП „Български гласъ“ е на местните избори през октомври 2023 г., като партията успява да спечели значителен брой места в месните парламенти на редица градове – Варна, Хасково, Враца и др. 

Занимания

Георги Попов е художник. Участва в редица изложби в страната и чужбина. Негови картини са притежание както на частни колекции в страната и чужбина, така и на редица Градски художествени галерии в  страната  – Нова Загора, Габрово, Благоевград и др.. През 2021 г. печели награда за живопис на CIELA NORMA, в гр. Габрово. Творбите му са в стил пейзажна живопис. 

Автор е на редица стихове, като през 2024 г. издава и първата си стихосбирка озаглавена „ТАМ КЪДЕТО ВРЕМЕТО ГНЕЗДИ“ ISBN 978 – 619 – 183 – 130 – 2  София, 2024г.

От 2005 г. е щедър дарител и меценат в изкуството и колекционира произведения на пластичното и изобразително изкуството. Собственик е на Антикварни галерии „ТРЕМИС“ гр.София.

ПУБЛИКАЦИИ

 • 7 юни 2024
 • 178 прегледа
 • Сподели
 • 15 май 2024
 • 178 прегледа
 • Сподели
2024 © Всички права запазени за Политическа Партия „Български Гласъ“